Сайтът използва бисквитки (cookies). Политиката относно бисквитките. ПРИЕМАМ

Политика за поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ

Последна актуализация: 16.11.2020 г. 

Ю. С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД,счита гарантирането на правото на защита на личните данни за свой основен ангажимент, поради което ще използва и вложи всички нужни средства и усилия, за да обработва Вашите данни при пълно съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 („Общият регламент на ЕС относно защитата на данните“ или „ОРЗД“) и всяко друго приложимо българско законодателство.  Прозрачността е един от основните принципи на тази правна рамка Ние изготвихме настоящия документ, чрез който искаме да ви уведомим за начина, по който събираме, използваме, предаваме и защитаваме Вашите лични данни, в процеса на взаимното ни взаимодействие:  с продукти и услуги, включително и  посредством нашия уебсайт или мобилните му приложения.

Ю. С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД, си запазва правото периодично да актуализира  настоящата Политика за поверителност, за да може да отразява всички изменения на начина, по който обработва личните Ви данни или да отрази измененията  във вашите законови изисквания. В случай на такива изменения, Ю. С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД, публикува изменената версия на Политиката за поверителност на своя уебсайт и поради това, любезно ви молим периодично да проверявате съдържанието ѝ.


Кои сме ние и как да се свържете с нас?

Mall724 е търговското наименование на Ю.С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД, българско юридическо лице със седалище: ул. "Перущица" № 8 гр. Пловдив 4002, ЕИК/ДДС № 160116245

(наричано по-долу „Mall724“ или „ние“). За целите на законодателството в областта на защитата на данните, ние сме администратор при обработването на Вашите лични данни.

Предвид това ,че  Вашето мнение е важно за нас ние винаги имаме готовност да Ви предоставяме допълнителна информация, която може да Ви е необходима  по отношение на обработването на вашите данни, молим и Ви насърчаваме да се свързвате със служителя на Mall724, отговарящ за защитата на личните данни. Това може да стане по: електронна поща с адрес contact@mall724.bg;  по обикновена поща или куриер до адрес   

Ю. С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД

ул. "Перущица" № 8

гр. Пловдив 4002

като изписвате следния текст: на вниманието на длъжностното лице за защитата на личните данни в Mall724.

Кои са категориите  лични данни, които обработваме?

Вашите лични данни достигат до нас директно от Вас,  затова вие решавате каква информация ще ни предоставите. Например, информацията, която получаваме от Вас е следната:  При създаване на личен акаунт в Mall724, Вие ни изпращате вашите: адрес на електронна поща, собственои фамилно име;

  • Имате възможност да приложите и допълнителна информация към личната ви страница (Моят акаунт) от платформата на Mall724 като: снимка, пол, прякор, мобилен телефонен номер, стационарен телефонен номер, дата на раждане, образование, адрес за доставка, допълнителен адрес на електронна поща, данни от банкови карти и пр.;
  • Когато заявявате поръчка, вие ни предоставяте следната информация: избрания от Вас продукт, собствено и фамилно име, адрес за доставка, данни за фактуриране, начин на плащане, телефонен номер, данни от банкови карти и пр.

 За допълнително улеснение Ви предлагаме да се регистрирате в платформата на Mall724 чрез Вашия профил във Facebook или Google. При избиране на един от тези варианти, ще бъдете насочени към страницата Facebook Admin / Google LLC, където ще бъдете уведомени за предаването на Вашите данни на Mall724. Можете да разгледате политиките за поверителност на Facebook и Google  в следните връзки:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://policies.google.com/privacy

Освен това Ю. С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД може да събира и впоследствие да обработва определена информация  във връзка с поведението ви при сърфиране в нашия уебсайт или използване на мобилно приложение, за да персонализира вашето онлайн преживяване и да изготви нови предложения,  съобразно вашия профил. Повече  информация за този тип обработване може да прочетете по-долу. 

Уебсайтът и  мобилното ни приложение може да съхраняват и събират информация посредством бисквитки (cookies) и подобни технологии съгласно Политиката за бисквитките.

Ю. С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД не събира, не обработва по никакъв друг начин чувствителни и специфични данни, включени в специални категории лични данни в Общият регламент относно защитата на данните. Освен това, не събира и не обработва данни на непълнолетни лица под 16 години.


Какви са целите и основанията на обработването?

Ю. С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД ще използва Вашите лични данни за следните цели:

1. Предоставяне на услуги на Mall724 във Ваша полза:

Тази обща цел  при необходимост може да, се изразява в следното:

- създаване и управление на профил в платформата на Mall724;

- обработване на поръчки, включващо приемане, валидиране, експедиране и фактуриране на същите;

- разрешаване на проблеми, свързани с анулиране на поръчки или всякакви други проблеми, свързани с поръчките, закупените стоки или услуги;

- връщане на продуктите в съответствие със законовите разпоредби;

- възстановяване на стойността на продуктите съгласно законовите разпоредби;

- оказване на подкрепа, включително  отговаряне на Вашите въпроси относно поръчките, стоките и услугите на Mall724;

Обработването на Вашите данни за тези цели в повечето случаи е необходимо за сключването и изпълнението на договор между Mall724 и Вас. Освен това, за изпълнението на тези цели се изисква обработване съгласно течащото законодателство, включващо и данъчното и счетоводното законодателство.

2. Усъвършенстване на нашите услуги

 Желанието ни и е да ви предложим най-доброто преживяване при пазаруването онлайн. За тази цел можем да използваме определена информация относно Вашето поведение на клиент, да ви  поканваме на участия в анкети за удовлетвореността Ви след приключването на поръчка, директно или с помощта на партньори да провеждаме пазарни проучвания и изследвания.

Тези дейности  се базират на нашите законни интереси при извършване на стопанска дейност като основната ни грижа е Вашите основни права и свободи да бъдат незасегнати.

3. Маркетинг

Ние бихме искали винаги да  бъдете осведомени за най-добрите предложения относно продуктите/услугите, към които проявявате интерес. В тази връзка, можем да ви изпращаме различни видове съобщения, посредством канали за електронни съобщения (e-mail / SMS / mobile push / webpush и пр.), които съдържат обща и тематична информация, информация относно подобни продукти или продукти, допълващи закупените от вас продукти, информация относно оферти и промоции, информация относно продуктите, добавени в раздели „Акаунт/Количка“ или „Акаунт/Любими“, или ако сте проявили интерес към закупуването им, и други бизнес комуникации като пазарни изследвания и анкети за потребителското мнение, и можем да представяме персонализирани препоръки в уебсайта и мобилното приложение. За да ви предоставим информация, която представлява интерес за вас, ние можем да използваме определени данни относно вашето поведение на купувач (например, разгледани продукти/ продукти, добавени към списъка с желани продукти/ закупени продукти), за да създадем профил. Ние винаги гарантираме, че това обработване се извършва при спазване на Вашите права и свободи, и че решенията, взети във връзка с тях не пораждат никакви правни последици за Вас и не Ви засягат по подобен начин. 

В повечето случаи ние изискваме Вашето предварително съгласие, за да ви изпращаме маркетингови съобщения. Можете да промените решението си и да  анулирате вашето съгласие по следния начин:

- като промените настройките в клиентския профил в раздел „Aбонаменти“;

- като използвате връзката „Отпиши се“ в съобщенията, които получавате от нас; 

-като се свържете с Mall724, използвайки зададените по-горе данни. 

В определени ситуации ние можем да базираме маркетинговите си дейности на законния си интерес към промотиране и развиване на търговската си дейност. Във  всички случаи,  на използване на Ваша информация за наши законни интереси, ние полагаме необходимото внимание и грижа и вземаме необходимите мерки, с които гарантираме, че Вашите основни права и свободи няма да бъдат засегнати. При все това, Вие винаги имате възможността  като използвате средствата, описани по-горе, да прекратите обработването на Вашите лични данни за целите на маркетинга.Ние ще откликнем на искането ви.

4. Защита на нашите законни интереси

Възможно е да има случаи, в които ние използваме или предаваме информация, за да защитим правата си и търговската си дейност. Те могат да включват:

- предпазни мерки за защита на уебсайта и потребителите на платформата на Mall724 срещу кибератаки;

- предпазни мерки за предотвратяване и откриване на опити за измама, включително предаване на информация на компетентни публични органи;

- предпазни мерки за управление на други рискове.

Главната причина за  този  тип обработване са нашите законни интереси, свързани със защитата на търговската ни дейност  с уговорката, че  всички предприемани от нас мерки гарантират баланс между нашите интереси и Вашите основни права и свободи.

Освен това, в някои случаи, обработването от наша страна се базира на законови разпоредби като задължението за защита на стоките и стойностите, предвидено от приложимото законодателство в тази връзка.


БИСКВИТКИ

Нашият уеб сайт използва така наречените „бисквитки“. Това са малки текстови файлове, които се зареждат в браузъра и се съхраняват на Вашето крайно устройство. Те са безобидни. Използваме ги, за да поддържаме сайта си лесен за употреба. Някои „бисквитки“ остават съхранени на устройството Ви, докато не ги изтриете. Те ни позволяват да разпознаем Вашия браузър при следващото ви посещение в нашия сайт.

Колко време съхраняваме  Вашите лични данни?

По правило, Вашите лични данни се съхраняват докато имате акаунт във Mall724. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта Ви и ние ще го изпълним  като запазим определена информация, дори и след закриване на акаунта, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.

 

На кого изпращаме Вашите лични данни?

В зависимост от случая, можем да предаваме или даваме достъп до някои от Вашите лични данни на следните категории получатели:

- доставчици на платежни/ банкови услуги;

- доставчици на маркетингови/ телемаркетингови услуги;

- дружества от групата от дружества, към които принадлежи Mall724;

- доставчици на куриерски услуги;

- доставчици на услуги, свързани с пазарни изследвания;

- застрахователни компании;

- доставчици на ИТ услуги;

- други компании, с които ние можем да разработваме съвместни програми за пазара на нашите стоки и услуги.

Ако сме задължени по закон, или ако това е необходимо за защита на законните ни интереси, можем да разкриваме определени лични данни и на публични органи.

Гарантираме, че достъпът до Вашите данни от частноправни субекти- трети страни се осъществява съгласно законовите разпоредби в областта на защитата на данните и поверителноста на информацията, въз основа на договори, сключени с тях.

 

Към кои държави предаваме вашите лични данни?

Понастоящем ние съхраняваме и обработваме личните Ви данни в България.

При все това, възможно е някои от личните ви данни да бъдат предадени на субекти, намиращи се в Европейския съюз или извън него, включително в държави, за които Европейската комисия не е признала адекватно ниво на защита на личните данни.

Ние винаги ще предприемаме стъпки, за да гарантираме, че всяко международно предаване на лични данни е внимателно ръководено с цел  Вашите права и интереси да  останат незасегнати.  Предоставянето на данни към доставчици на услуги и други трети лица винаги ще бъде защитено от договорни задължения и, когато е уместно, от други гаранции, като например стандартни договорни клаузи, издадени от Европейската комисия или схеми за сертификация, като например Щит за неприкосновеността за защита на личните данни, предавани от ЕС към Съединените американски щати.

Можете да се свързвате с нас по всяко време като използвате данните за контакт, посочени по-горе, за да разберете кои са държавите, към които предаваме Вашите данни и какви са  предпазните мерки, които прилагаме във връзка с това.


Как защитаваме сигурността на Вашите лични данни?

Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на личните данни като прилагаме  съответните технически и организационни мерки при съблюдаване на промишлените стандарти.

Вашите данни се пазят на сигурни сървъри като за целта използваме най-новите алгоритми за криптиране и гарантираме съхранението на резервни копия.

Ние използваме услугата за обработване на плащания © Stripe за извършване на плащанията. Цялата платежна информация се криптира чрез SSL технология.

Въпреки мерките, които прилагаме, за да защитаваме вашите лични данни,  по принцип предаването на информация по интернет или други публични мрежи не е напълно безопасно, като съществува риск данните да могат да се преглеждат и използват от неупълномощени трети страни. Ние не можем да поемем отговорност за уязвимости на системи, над които нямаме пряк контрол.

Какви са Вашите права?

 Регламентът  за защитата на данните  включва редица права във връзка с Вашите лични данни. Можете да  получите достъп до Вашите данни, да коригирате евентуални грешки в нашите файлове, и/или да повдигате възражения по отношение на обработването им. Разполагате с правото  на подаване на жалба пред компетентния надзорен орган или до съда. В зависимост от случая, вие  имате правото да поискате изтриване на Вашите лични данни или ограничаване на обработването  на същите, а и правото на преносимост на данните.

Повече информация за Вашите права  можете да видите в таблицата по-долу. 

Ако желаете да упражните тези права, молим ви да се съобразите със следното::

Самоличност. Конфиденциалността на всички записи, съдържащи лични данни изисква сериозно отношение и ние сме длъжни да прилагаме нужния подход Поради тази причина, Ви молим да ни изпратите исканията си относно тези записи като използвате адреса на електронната си поща, който сте посочили във Вашия акаунт в Mall724. В противен случай, ние си запазваме правото да проверяваме Вашата самоличност като изискваме допълнителна информация за потвърждаването ѝ.

Такси. Ние  не налагаме такса за упражняване на  някакви права по отношение на Вашите лични данни. Изключение представляват случаите, в които искането Ви за достъп до информация е без основание, многократно или излишно повтаряно. В този случай ще таксуваме разумна левова сума (в лева). Преди да разгледаме искането Ви ще ви информираме относно таксуването.

Срок за отговор. Ние планираме да отговаряме на всички валидни искания или запитвания  в рамките на един месец.    Изключение може да представляват случаите, в които искането е особено сложно, или ако сте отправили повече искания. Само в такива  случаи нашият отговор ще бъде получен в рамките на максимум два месеца, като ще бъдете уведомен за този срок. . Възможно е да ви помолим за допълнителна информация и подробности във връзка със запитването или искането ви, за да  Ви отговорим по-бързо. Права на трети страни. Няма да да отговаряме на искане или запитване, ако то  е в ущърб на правата и свободите на други субекти на данни.

Достъп

Можете да ни помолите:

- да потвърдим, че ние обработваме Вашите лични данни;

- да Ви предоставим копие от тези данни;

- да Ви предоставим информация относно Вашите лични данни, с които разполагаме.,    Примерно: как ги използваме, на кого ги разкриваме, дали ги предаваме в чужбина, как ги съхраняваме, в какви срокове  ги пазим, какви са вашите права, как можете да подадете жалба, откъде сме придобили Вашите данни, доколко информацията вече не Ви е била предоставена посредством това известие.

Поправяне( Корекция )

- Можете да поискате от нас да поправим неточни Ваши данни или да ги допълним“ 

- Възможно е ние да се опитаме да удостоверим неточността на данните, преди да ги коригираме.

Изтриване на данни

Вие можете да ни помолите да изтрием Вашите лични данни,  само ако е налице някое от следните положения:

- те вече не са необходими за целите, за които са били събрани; 

-оттеглили сте вашето съгласие ( в случай ,че  обработването на данните се  базира на съгласие); 

-  възползвате се от законно право на възражение; и

- данните ви  са били обработвани незаконно; - налице е правно задължение в тази връзка.

Ние не сме задължени да уважим Вашето искане за изтриване на лични данни, ако при обработването им се изисква:

-изпълнение на законово задължение; 

- установяване, упражняване или защитаване на правна претенция;

Съществуват и  други обстоятелства, при които не сме задължени да се съобразим с Вашето искане за изтриване на данни, въпреки че те са и най-вероятните обстоятелства, при които може да откажем искането ви.

Моля да имате  предвид, че преди да упражните това право, вие трябва да изтеглите от акаунта си в Mall724 всички документи, свързани с направените поръчки от Mall724 и да ги запазите , независимо дали фактурирането е било извършено към Вас или към друго физическо или юридическо лице (като фактури, удостоверения за гаранция). Ако не направите това преди да упражните правото си на изтриване, вие ще изгубите всички тези документи и Mall724 няма да може да ви ги предостави,  защото процесът на изтриване на данни и изтриването на профила в Mall724 с всички данни и документи, свързани с него, е необратим процес.

Ограничаване на обработването на данни Можете да ни помолите да ограничим обработването на Вашите лични данни. Това е възможно само и единствено ако:

- тяхната точност се оспорва (вижте раздела за поправяне на данни), за да имаме възможност да удостоверим тяхната точност; - обработването е незаконно, но Вие не искате данните да се изтрият 

- те вече не са необходими за целите, за които са били събрани, но ние все още имаме нужда да установим, упражним или защитим правна претенция; 

- Вие вече сте упражнили правото на възражение и проверявате дали валидността на нашите права все още е налице.

Ние можем да продължим да използваме Вашите лични данни в резултат на искане за ограничение:

- ако имаме Вашето съгласие; 

- за установяване, упражняване или защитаване на правна претенция; 

- за да се защитят правата на Mall724 или на друго физическо или юридическо лице.

Преносимост на данните

Вие можете да поискате да предоставим личните  Ви данни в структуриран, широко използван и готов  за машинно четене формат или можете да поискате те да бъдат директно прехвърлени“ към друг оператор за данни, в следните случаи:

- обработването се базира на Вашето съгласие или на сключен а договор с Вас; 

- обработването се извършва чрез автоматично средство.

Право на възражение

Имате право   на възражения по всяко време по причини, свързани с Вашата конкретна ситуация  по обработването на Вашите лични данни, което да е основано на нашите законни интереси, ако считате че Вашите основни права и свободи доминират над тези интереси.

Освен това можете да възразите по всяко време срещу обработването на Вашите данни за целите на директния маркетинг (включително създаване на профили) без да сте длъжни да посочвате причината, като в този случай обработването ще бъде прекратено при първа възможност.

Вземане на автоматични решения

Имате право  да ни помолите да не бъдете обект на решение, което се извършва  единствено чрез  автоматично обработване, освен ако: 

- това решение поражда правни последици за Вас; 

- то Ви засяга пряко  и в значителна степен.

Това право е неприложимо, в случаите когато автоматично взетото решение: 

- ни е необходимо с цел да сключим или изпълним договор с Вас;

- е разрешено от закона и са налице адекватни гаранции за Вашите права и свободи; 

- се основава на Вашето изрично съгласие.

Жалби

Имате правото да подавате жалба пред местния правен контролен   орган относно обработването на вашите лични данни. В България  данните за контакт с контролния  орган за защита на данните са, както следва долу:

Комисията за защита на личните данни

гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Подчертаваме, че преди да използвате правото си  да се свързвате с контролния  орган , вие  по всяко време можете да се свържете  с нас.  В този случай  ние Ви обещаваме, че ще положим максимални усилия, за да разрешим проблема Ви по взаимно съгласие.

 Не забравяйте, че Вие можете да се свързвате с длъжностното отговорното лице по защита на личните данни на Mall724 по всяко време. Достатъчно е да изпратите своето искане, запитване или молба  както следва: :

- по електронна поща на адрес: [email protected]

- по обикновена поща или куриер на  адрес: Ю.С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД, ул, “Перущица” № 8 Пловдив-4002 като изпишете следния стандартен текст:  на вниманието на отговорното  лице по защита на личните данни на Mall724.

Съгласие

Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с нашата политика на поверителност.


Тази Политика за поверителност е актуална към 16.11.2020 година.

Настоящата Политика за поверителност може да бъде променяна или допълвана поради изменение на приложимото законодателство, по инициатива на Теленор, на потребителите или на компетентен орган (напр. Комисията за защита на личните данни).

Ю.С. ПОЛО АССН.БГ ЕООД се стреми да информира потребителите на Приложението за измененията или допълненията на тази Политика за поверителност поне 7 (седем) дни преди влизането им в сила, като изпраща електронна поща.
Препоръчително е потребителите периодично да проверяват най-актуалната версия на тази Политика за поверителност в Приложението.